DIRIGENTIE

DIRIGENTIE DE SANTIER pentru constructii civile si industriale, instalatii sanitare si instalatii electrice.

Dirigintele de santier il reprezinta pe investitor in relatiile acestuia cu toti factorii implicati.

Coordonare SSM

Activitati de prevenire si protectie in domeniul Securitatii si Sanatatii in munca (Protectia Muncii)

Identificarea pericolelor si evaluarea riscurilor pentru fiecare componenta a sistemului de munca, respectiv executant, sarcina de munca, mijloace de munca/ echipamente de munca si mediul de munca pe locuri de munca/posturi de lucru.

consultanta

Consultanta inainte de constructie sau inainte de cumparare

Intr-o perioada in care piata imobiliara pune la dispozitie o plaja mare de oferte, venim in sprijinul dumneavoastra in luarea unor decizii corecte.

 

Ce este un diriginte de santier si cu ce se ocupa?

Sa pornim cu definitia: dirigintele de santier este o persoana fizica a carei sarcina, stabilita de investitor, este aceea de a verifica permanent calitatea materialelor si produselor folosite pe un santier de constructii, precum si de a urmari si verifica executia corecta a lucrarilor.

Legea 50/1991, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii prevede obligativitatea urmaririi executiei lucrarilor prin diriginte de santier autorizat. Deci discutia nu se poarta in felul urmator: „am auzit ca prezenta unui diriginte de santier e benefica. Responsabilitatea lui sunt banii tai, avand grija sa fie cheltuiti cu judecata”, problema nu se pune, in primul rand, daca dirigintele este sau nu util ci, pur si simplu, suntem obligati sa avem un diriginte de santier, asa cum firmele sunt obligate sa aiba un contabil!

Ordinul nr. 448/3.04.2002, privind aprobarea procedurii de autorizare a inpectorilor de santier, prevede ca denumirea de dirigintele de santier se transforma in aceea de inspector de santier. In virtutea inertiei lexicale, cele doua denumiri ar mai putea merge o perioada in paralel, insa retineti ca, legal, doar cea de-a doua ar trebui sa se foloseasca.

In fine, oricum l-ati numi, diriginte sau inspector, nu uitati sa-l angajati, atunci cand construiti!

 

Atributiile unui diriginte de santier (inspector de santier)

 

Atributiile unui diriginte de santier sau a unui inspector de santier sunt urmatoarele: verifica proiectele si calitatea acestora; constata eventualele lipsuri si solicita nelamuriri sau completari de la proiectant; verifica existenta in proiect a fazelor determinante si a programului de control al calitatii; verifica existenta autorizatiei de construire; urmareste executia constructiei in coformitate cu prevederile inscrise in proiectul tehnic, planse, memorii, prospecte, caiet de sarcini, clause contractuale, etc…; participa la selectarea executantilor si a materialeleor de constructii; ofera asistenta si consultanta beneficiarului si executantului; guverneaza intrunirile realizate cu ocazia fazelor determinante; intocmeste procesele verbale de faze si are grija ca si celelalte persoane sa le semneze in deplina cunostinta de cauza; Urmareste executatia lucrarilor in conformitate cu programul prezentat la contract si isi da acceotul la plata lucrarilor doar in cazul in care aceste sunt corespunzatoare; poate cere intreruperea lucrarilor, demolarea unor lucrari realizate necorespunzator; Solicita in cazul in care este nevoie dispozitii de santier din partea proiectantului; Verifica calitatea dispozitiilor de santier; sesizeaza evetualele probleme care pot aparea pe parcursul executiei; participa la receptia partiala sau totala a lucrarilor de constructie; Dirigintele de santier stabileste responsabilii si urmareste rezolvarea obiectiunilor de la receptia lucrarilor; cheama persoanele responsabile la fazele determinante ale lucrarilor; trebuie sa aibe grija sa se realizeze lucrari de calitate in conformitate cu prevederile din proiect , din caietul de sarcini, din prospecte, conform normelor in viguare, conform legii 10 privind calitatea lucrarilor de constructii. Dirigintele de santier raspunde solidar ci proiectantul, executantul, beneficiarul, investitorul, furnizorul de materiale de executarea unor lucrari de calitatea. Dirigintele de santier urmareste respectarea tehnologiei de executie;

Str. Calea Basarabi, Nr. 9, Craiova, Cod Postal 207367, Jud. DOLJ, CUI: 38298649, Tel.:+40743190481, e-mail: office@dscworld.ro